सामग्री :
१०० ग्राम मूङ्गको दाल, ५० ग्राम सोयाबीन, २
टमाटर मसीनो काटेको, २५ ग्राम काटेको पालक, २स्यानो
प्याज मसीनो काटेको, १स्यानो चोक्टा अदुवा , २ काटेको हरीयो सुर्सानी, अलिकति धुलो सुकेको
खुर्सानी,एक चुटकी गरम मसला, हरीयो धनिया, नून
स्वादानुसार, घीउ अथवा तेल आवश्यकतानुसार।
बनाउने तरिका :
रात भरी मूङ्गको दाल सोयाबीनलाई
छुट्टा छुट्टै भिजाउने । बिहान बोक्रा खोल्स्याएर फेरि धुने र मिक्सचरमा पीस्ने।
अब मिश्रणमा प्याज, टमाटर, हरीयो खुर्सानी,
पालक, हरीयो धनिया, अदुवा
एवं सबै मसला राखेर राम्ररी फिट्ने ।
यस मिश्रणलाई तातेको तावा
राखेर फैलाई दिउं दुबैतिरबाट सुनौलो हुनेगरि सेक्ने। तयार भयो खानलाई सोयाबीन
को अमलेट ।
दृष्टिबिहिनता
मेरो दृष्टि
गुलाबको फूल रातो हुन्छ रे
गुरांसको फूल बनभरी फुल्छ रे ।
हिमालमा सेतै हिउं देखिनेन्छ रे ।
फेवावातालमा माछापुछ्रे पउडी खेल्छ रे।
गुलाबको फूल रातो हुन्छ रे
कस्तो हुंदो हो त्यो मनोरम दृष्य
बगैचाको फूलहरुमा भंवराहरु झुम्छ रे
नव रंङ्गी डांफेचरी छम छम नाच्छन् रे
कस्तो हुन्छ रंग बरंगी सुन्दर संसार
यो आंखाले देख्न पाए हुन्थ्यो रे ।
No comments:
Post a Comment