Thursday, December 13, 2012

सोयाबिनको चप



सामग्री : २५० ग्राम पालक, ७५ ग्राम सोयाबीन, पनीर १०० ग्राम, पिसेको मूङ्गको दाल ३० ग्राम, ब्राउन ब्रेड १ स्लाइस, अलिकति काटेको अदुवा लहसुन, एक स्यानो चम्मच जीरा, 1/2 चम्मच चना मसला, हरीयो धनिया १० ग्राम, हरीयो खुर्सानी २, नून स्वादानुसार।
बनाउने विधि : सोयाबीनलाई सबैभन्दा पहिला १०।१५ मिनेट पानीमा भिज्नदिउं । अब काटेको पालक, लहसुन, हरीयो धनिया, खुर्सानी, मूङ्गको दाल, ब्रेड तथा जीरा, नून, चाट मसाला र भीजेको सोयाबीनलाई एकूसाथ मिसाएर स्यानो स्यानो चप जस्तै बनाउं ।
तत्पश्चात एक फ्राईप्यानमा अलिकति तेल हालेर तताउं,अनि तैयार गरेको चप उल्टाई पल्टाई खैरो हुन्जेल तारौं । हरीयो धनियाँको चटनी अथवा टमाटरको चट्नी चटपटे सोयाबिनको चप खाएर स्वाद लिउं ।

जय होस ।
 

No comments:

Post a Comment